The Rosé Of The Day!

Hva er det med rosé som gjør at den er slik en nydelig drikk? Jeg smakte den for mange år siden, og har vært forelsket i den fra første, lille sipp. Tørr og frisk rosévin er godt til det meste av mat, og kan selvfølgelig også nytes uten noe annet tilbehør enn sol, sommer, godt selskap, skygge og palmer. Når dét er sagt: rosévin er herlig året rundt, og jo lysere fersken/aprikosefarge den har, jo mindre søt er den. Derfor går jeg alltid etter de aller lyseste vinene. Jeg velger med øynene, og er ikke så opptatt av selve merket. Så skal det godt gjøres å velge feil om det står cote de provence på etiketten, da. Den vidunderlige mixen av rødt og hvitt gir en flott balanse til smaksopplevelsen, og det gjør vinen så anvendelig. Nå er det selvsagt vanlig at man tenker rødvin til mørke høstkvelder, men en vakker rosévin er et godt alternativ å variere med. Høstmys med ost, kjeks, frukt, snacks og en deilig rosé gjør nok mørketiden vi går i møte bittelitt lettere å tåle. Dagens vintips, der altså 😉 .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *