TO FINE VIPPETENGER

En av nabodamene i gata hvor jeg vokste opp, hadde mye sminke. En gang fikk jeg lov til å være med på badet, og se på mens hun sminket seg. Jeg satt på en liten trekrakk i hjørnet og fulgte nøye med. Ingen sa et eneste ord. Det var musestille. Etter å ha lagt den fineste dagmake-upen jeg hadde sett, avsluttet hun med vippetang og maskara. Vippetangen var noe av det skumleste jeg hadde sett i mitt lille liv, og jeg ble helt himmelfallen da hun la den inntil øyet, åpnet den og presset sammen mens øyevippene hennes ble skvist mellom metallet i tangen. Grimasen jeg laget da hun gjorde det, kan sammenlignes med Skrik av Edward Munch. Jeg ble livredd, og sverget med kors på halsen ALDRI å utsette meg selv for noe så grusomt. Jeg husker jeg brøt stillheten med et lite spørsmål om det gjorde vondt? Og hun sa at det kunne lugge litt hvis man ikke gjorde det riktig. Dette svaret hjalp selvfølgelig ikke på min nyervervede frykt for vippetenger. Tenk å lugge seg selv i øyevippene, undret jeg.

Noen år senere kjøpte jeg min første vippetang på H&M for kr. 19.50, og oppdaget til min store glede at dette var og er, et av de flotteste verktøyene oppfunnet. Ingenting åpner blikket mer effektivt enn en vippetang, og er du heldig å ha lange mørke vipper, kan du til og med få så god effekt at du ikke trenger maskara. Med maskara blir effekten av den riktignok fenomenal. Hvis du aldri har prøvd, anbefaler jeg deg på det strekeste å gå til anskaffelse av en, pronto! Du vil aldri angre, men snarere lure på hvorfor du ikke har prøvd dette før. Her er to av mine absolutte favoritter. Den første har vært fast følgesvenn siden den fra H&M ble utslitt, og den andre fra Shiseido er ny for meg. Fordelen med den fra Shiseido er at den er lett å få tak i. Shu Uemura sin fant jeg i Paris, og før det igjen på Sephora i Las Vegas. Jeg kjøper alltid med meg en når jeg er ute og reiser. Nå vet jeg at de ikke har den på Sephora lenger heller, men den går for å være verdens beste vippetang. Jeg har selv brukt den i årevis, og kan gå god for det.

Ikke la deg lure av mascaraer som lover å løfte vippene dine til himmels. Det er alltid en vippetang i kulissene. Husk å bruke tangen før mascara, ikke etterpå. Da skader du vippene dine. Lykke til!