USE YOUR SPF

Det er utrolig flotte og solrike dager vi får tilsendt fra oven nå for tiden, og det finnes ikke noe som gir oss mer glede og energi enn det etter en lang, kald og mørk vinter. Våren er helt rå, men med den kommer også de varme solstrålene som også er helt rå mot huden din. Solen er vår aller viktigste kilde til D-vitamin, og det trenger vi, men den er hensynsløs mot huden vår hvis vi ikke er forsiktige og beskytter oss med solfaktor. Problemet er bare at solfaktorsesongen kan by på noen utfordringer. Den ene er at man kan reagere allergisk på kremen man bruker og videre få kviseutbrudd, kløe og utslett. Den andre er at man hindrer opptaket av D-vitaminet i huden ved å bruke solkrem. 

Det finnes løsninger. Har du en sensitiv hud, som jeg har, finn solkremen din på apoteket. Jeg har i flere år sverget til solkremene fra Cosmica. De er milde, uparfymerte og har en super konsistens og kvalitet. De gir meg ikke utslett og kviseutbrudd. Dessuten er jeg nøye med å bruke en kroppsskrubb etter langvarig bruk for å holde brunfargen frisk og huden fri for produktrester fra solkremen. Jeg bruker også en god bodylotion. For uansett hvor flink man er til å beskytte huden; sol, sjø, saltvann og solkrem tørker den ut. Hvert år investerer jeg i nye og ferske solkremer for optimal beskyttelse, men til jeg har kommet så langt bruker jeg foundation med Spf 15 fra Chanel i fjeset og soler meg ellers ikke uten solkrem. Basta bom. Det er nu engang slik jeg er, men jeg skal ærlig innrømme at det har vært utrolig fristende de siste dagene å sitte ute på verandaen i solveggen med nesa mot sola. Det skal jeg også gjøre, med Spf 50 i fjeset, ja. 

Hvis du ikke tåler solkrem, som veldig mange ikke gjør, er det et annet triks som man kan benytte seg av. Opphold deg i sola i 15 minutter av gangen med gode pauser mellom hver økt, men hold deg i skyggen når sola er på sitt aller sterkeste mellom 12 og 15. Er du på sydlige breddegrader bør du holde deg under parasollen eller bruke klær for å beskytte huden din. T-skjorter og solhatter er supert, og så må vi jo ikke glemme solbrillene. Viktige greier. Huden får farge i skyggen, og er du flink til å oppholde deg der vil du også merke at du trenger mye mindre solkrem. 

Hovedregelen er uansett å være en bevisst forbruker av solen, og hele tiden ha i bakhodet at den skader huden din kraftig hvis du ikke passer på. Det er alltid bedre å være blek og frisk enn brun og syk. Norge ligger i verdenstoppen på hudkreftstatistikken, og det kommer delvis av solvanene våre, så ta vare. Nå gjenstår det bare for meg å oppdatere solkremgarderoben. Apotekene er flinke til å sende ut gode tilbud nå og før påske, så jeg skal følge litt ekstra godt med. Come sun come shine 🙂 !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *