YOU ARE NEVER TOO OLD FOR MAKEUP!

photo[1] (3)

I dag fikk jeg et godt spørsmål i salongen. En av mine herlige kunder ville ha tips og råd til hvordan hun skulle sminke seg. Hun mente hun ikke fikk det til, at hun var for «rynkete» og at det ikke ble noe fint. «Jeg skulle i selskap og ville så gjerne ha sotede øyne og føle meg litt ekstra flott, men det ble ikke noe fint, og jeg vasket bort sminken. Det ble bare maskara.»
Nå skal det nevnes at dette her er en staselig dame, og at hun ikke er så rynkete som hun skal ha det til selv, men slik er vi mennesker. Vi ser oss selv med slemme og nådeløse øyne, og tror at alle andre også ser oss slik vi selv gjør. Der tar vi heldigvis feil. Folk er ikke så opptatt av oss som vi er redd for, og de legger ikke merke til halvparten av det vi tror de gjør. Folk flest er opptatt av seg og sitt. Er ikke det deilig? 
Min kjære kunde er et nydelig, smart, vakkert, reflektert og ytterst kreativt menneske, og hun har masse humor. Vi har det alltid veldig hyggelig hver gang vi møtes i salongen. Jeg blir alltid glad for spørsmål, og synes det er veldig gøy å hjelpe til med tips og triks. Så mens etterveksten ble fikset, skikkelig kaffe ble drukket og myke fløtekarameller ble fortært, skravlet jeg i vei om makeup til voksne damer:

«Det aller viktigste er at du bruker farger som kler deg, og spiller på lag med din egen naturlige fargeskala. Bruk matte skygger. De skjuler rynker bedre, mens skimmer trekker til seg lys og fremhever alle ujevnheter. Husk at mørke farger skjuler, forminsker, skaper skygge, trekker tilbake, gir dybde og drama, mens lyse skygger fremhever, reflekterer lyset og forstørrer. Har du tunge øyelokk legger du alltid de mørke tonene der for å trekke de tilbake, og på selve øyelokket legger du lysere skygger for å fremheve de. På den måten trekkes oppmerksomheten mot blikket, mens de tunge øyelokkene «forsvinner». Lag fine overganger mellom mørkt og lyst med riktig verktøy, les: gode pensler. Like viktig som sikkerhetsbeltet er når du kjører bil. Veien til det beste resultatet blir mye tryggere. Ved å bruke lys og skygge bevisst skaper man en illusjon av et løftet og mer våkent blikk, og den tyngden blikket gis av de tunge øyelokkene minimeres. Våtliner på små øyne gjør de mindre, så det bør unngås. Bruk heller en kajal, og fest den med en mørkere skygge for å gi et mykere og mer sofistikert uttrykk. Vippetang er et must før maskara. Napp alltid brynene pent fra undersiden, og aldri for mye. Tynne halvmåner over øynene er aldri flatterende, med mindre vi heter Bettie Davies eller Marlene Dietrich, hvilket vi ikke gjør, og vi vil jo for enhver pris unngå å se kronisk overrasket ut. 
Når det kommer til huden er det smart å være forsiktig med pudder. Pudder fremhever tørr hud og rynker. Bruk det bare der det er nødvendig, hvis det i det hele tatt er nødvendig. Bruk pudder på øyelokket etter foundation og før skyggen for å unngå at den striper seg. Ellers er pudder ment å matte ned blank nesetipp og panne. Et solpudder kan brukes til å fremheve kinnbein og gi litt ekstra farge gjennom vinteren. Kombiner alltid med rouge. En god foundation i riktig nyanse er meget viktig. Den jevner ut fargeforskjeller i huden, gir farge og friskhet. Velg en som er tilpasset alderen din, en som ikke er for tørr og vannbasert. En voksen hud trenger masse fukt, og det bør en god foundation levere i tillegg til fin farge, holdbarhet og solfaktor. Chanel, Lancôme, Guerlain og Dior har mange fine. Her er det lurt å bruke noen kroner, spar heller inn på andre ting. Gode foundations gir glans til huden, og skinn i kinnene er bare fint. Sammen med rouge gir dette liv til fjeset og glød til blikket. Litt rødt på leppene og en vakker duft setter prikken over i`en, og voilà! You`re good to go!
Sist, men ikke minst: øvelse gjør mester. Det å sette seg ned foran speilet og leke litt en kveld man ikke har noe annet fore, er gøy! Makeup er gøy, og har absolutt ingen aldersgrense. Bland farger, test ut nye kombinasjoner og ta deg tid til å bli glad i ansiktet ditt, og til å bli litt bedre kjent med det. Sett på musikken du liker, ta et glass god rødvin og kos deg. Så mye bedre enn å se på TV. Neste gang du skal på fest er du bedre forberedt, du har tross alt øvd, og du kommer til å legge en finfin makeup på deg selv. Husk bare å beregne god tid så du ikke blir stresset. Gi deg selv muligheten til å rette opp i ting underveis. For dét skal man huske når det kommer til sminke: Noen ganger går alt så lett og greit, mens andre ganger får man ikke til noe som helst. Spør meg ikke hvorfor. Det bare er sånn. And that`s the beauty of it.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *